Ervaringen

Nicole Wolf

“Jarenlang heb ik gewacht met het nemen van zangles, maar toen ik het aanbod van Susan zag, heb ik toch de stap genomen. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Susan is een supertoffe, positieve lerares. Haar feedback is duidelijk en opbouwend, zodat je er ook echt iets mee kan. Elke week is de les weer een beetje anders en daardoor blijft het leuk: ik heb ook echt het gevoel dat ik iets leer.

Susan zorgt voor een ontspannen sfeer, lekker laagdrempelig en dat maakt haar lessen ook geschikt voor iemand zoals ik, die het allemaal eigenlijk maar heel spannend vind! Ik leer naast zingen ook om gewoon lekker te genieten van het moment en plezier te hebben in het muziek maken. Heerlijk!”

 

Marion Wolf

“Muziekles in buurthuis De Vuister stond voor het eerst op het programma. Ik heb me aangemeld, omdat ik altijd al graag muziek wilde maken.

Susan is een leuke, spontane, geduldige, positieve lerares, die zorgt voor goede uitdagingen. Van de privé-les (piano) heb ik al veel geleerd en het ensemble is ook erg leuk en leerzaam. Vooral het samen muziek maken was een openbaring en daar wil ik graag mee doorgaan. Laten we hopen dat meerdere mensen deze uitdaging aan willen gaan. Geweldig!”


Hannah
“Afgelopen januari heb ik een workshop circle song gevolgd bij Susan. Ik vond dat een heel mooie ervaring! Het is geschikt voor mensen met en zonder zangervaring. Bij elke oefening ontstaat er weer iets nieuws en het is bijzonder om te merken wat je samen creëert. Susan geeft veel ruimte om zelf iets uit te proberen en uit je comfortzone te stappen, maar zet daar ook geen druk achter: altijd blijft de mogelijkheid om gewoon te volgen. Echt een aanrader!”

Jeroen
“Circlesong bij Susan heb ik ervaren als een unieke manier van zingen waar je creativiteit gevoed wordt door de energie van de hele groep. Zonder zangervaring kwam ik een heel eind in het zelf choreograferen van een speelse samenzang. Dat smaakt naar meer!”

Nicole de Boer
“Gisteren begonnen met de workshop ‘Zalig zingen’ van Susan Meertens. Mijn eerste kennismaking met circlesongs (door Bobby McFerrin ontwikkeld): samen al improviserend je stem ontdekken, een muzikaal landschap creëren en vooral bezig zijn met het hier en nu. Heel bijzonder!”

Jacqueline Koop 
“Ik heb Susan in diverse situaties mogen mee maken. Als docent en muzikaal begeleider in het primair onderwijs viel zij op door haar creatieve werkvormen. Zij kan met kinderen zingen, dansen en spelen op allerlei instrumenten. Ik moet bv denken aan haar djembe project waarmee zij kinderen echt enthousiast kon maken.

Ook als collega heb ik met haar gewerkt in ons project “Muzisch Actief Plus” vanuit de Stichting Muzisch Spoor, een kunstzinnig project voor en met (kwetsbare) ouderen waarin Susan als workshopleider de deelnemers heel enthousiast kon stimuleren. Ook kon zij hierbij de activiteitenbegeleiders goed meenemen en begeleiden in dit project. Zij heeft vele muzikale invalshoeken en Susan is in diverse werksituaties flexibel in te zetten, mede doordat zij zich tevens heeft gespecialiseerd in de Orthoagogische Muziekbegeleiding tot muziekagoog.

Wat haar muzikantschap betreft viel mij op haar eindexamenconcert op hoe stralend en meeslepend zij kan zingen, dansen en musiceren op diverse instrumenten. Zij arrangeerde verrassend en heeft haar hele voorstelling prachtig theatraal vorm gegeven. Het zal duidelijk zijn dat ik haar graag wil aanbevelen.”

http://www.muzischspoor.nl/onderzoek-naar-project-muzisch-actief/
http://www.muzischspoor.nl/cursus-1/sessie-3/

Theo Visser
Independent Music Professional, organist
“Susan is an inspiring and pleasant musical leader”