Circlesongs / Voichestra (voorheen Zalig Zingen genoemd)

  • Voor zang en muziekfanaten die opzoek zijn naar improvisatie tools
  • Ideaal als je meer wil durven zingen
  • Zang-genieters

Improviserend zingen in een groep.. Spannend, zul je misschien denken. Voor sommigen, ja. Maar ook al is het spannend, het is ook o zo leuk! Dat zeggen velen die tot nu toe hebben meegedaan aan deze workshops. “Als je eenmaal die eerste hobbel over bent, dan wil je het nog een keer, zo tof is het!”

Ik neem je in een veilige warme ontspannen sfeer stap voor stap mee naar de wondere wereld van het improviserend zingen en circlesongs. Ik laat je kennis maken met de mogelijkheden van je stem. Je zal ontdekken dat je er meer mee kunt dan je denkt. Tevens gebruiken diverse werkvormen om tot improvisatiezang te komen.

Samen bouwen we aan een muzikaal geschetst landschap met steeds weer een andere sfeer en energie. Een herhalende basis, een melodie, een ritmisch patroon, harmoniseren, geluiden nabootsend en dat alles met de stem. We smeden mooie, ontspannende of juist enerverende, simpele maar ook uitdagende zangpartijen.

Ervaar de schoonheid van muziek die in het hier en nu ontstaat. Geniet! Zing je emoties eruit en zet sfeer en beelden, manieren van geluid maken om in klanken, melodieën en ritmes. Dit alles doen we zonder gebruik te maken van bestaande teksten en liedjes.

Niet alleen zingen, maar ook luisteren is belangrijk. (Een skill die je al doende ontwikkelt.) Pas dan kom je tot echte samenzang en muzikale hoogtepunten. We zingen in balans met elkaar om iedereen de gelegenheid te geven boven zichzelf uit te stijgen en zichzelf verder te ontplooien in en door middel van de muziek.

Verleg je grenzen binnen het improviserend zingen in een veilige omgeving. Als je wilt is er ruimte om te soleren: stap naar voren en pak je ruimte, zelfs de leiding als je durft!
Samen groeien we uit tot een krachtig klinkende zanggroep van stralende individuen.

Als iedereen het leuk vindt, kunnen we samen opzoek naar de mogelijkheden voor een afsluitend optreden. Inderdaad ook weer heel spannend, maar gedurende de cursus merk je dat je je kunt overgeven aan de/jouw muzikale flow, kunt meeliften op elkaars ingevingen. Die muziek komt wel. Dat vertrouwen maakt vrij zingen heerlijk!

Voor muzikale enthousiastelingen en zangvogels van 20-120 jaar.
Als je twijfelt of het wat voor je is, neem even contact met me op of kom een keer meedoen om het te ervaren.

Tijd: maandagavond 20:00 – 21:30 uur

Data: maandag 4, 11, 25 september 2, 9, 16, 23, 30 okt 6, 13 nov

Plaats: De Golfbreker, Papiermolen 18, 1541 RT Koog aan de Zaan 

 

Kennismakingsworkshop (eerste keer meedoen): € 5,00

Daarna deelnemen aan de cursus: € 144,00 bijbetalen
Kosten: €149,00 voor de 10 lessen. Koffie of thee is bij de prijs inbegrepen

 


Docent: Susan Meertens